Ще облагат ли и лихвите по дебитни карти?

Арестуваха 12 души в София за продажба на дрога

Организирана престъпна група за разпространение на наркотици е разбира в столицата, съобщиха от МВР. Задържани са 12 души – дилъри и клиенти. Разпространителите са търгували с амфетамини и марихуана в кварталите „Толстой”, „Свобода” и „Надежда”. Някои от тях са криминално проявени. Материалите по случая са предадени на Софийска градска прокуратура. Обвинения са повдигнати срещу 7 от задържаните.

Разкриха от кой руски завод са пратките за Сирия, задържани в Турция

На борда на самолета, изпълняващ поле от Русия за Сирия, се е намирала продукция на турското конструкторско бюро за приборостроене, част от държавната компания „Ростехнологии” – едно от най-големите предприятия на руската отбранителна промишленост.

Байдън е спечелил диспута с Райън, сочи проучване на Ройтерс

Ще облагат ли и лихвите по дебитни карти?

Дали новият данък върху лихвите по влоговете ще засегне и разплащателните ни сметки за заплати и пенсии? Според икономисти има банкови продукти, които третират сметките ни за месечните доходи като депозитни, ако не пипаме натрупаните там пари.

Лихвите по тези сметки са  ниски - в някои случаи дори под половин процент годишно. Ако обаче в закона за облагане на доходите догодина не се направи ясно разграничение коя  лихва се облага и коя не, то тогава и за печалба от  няколко лева ще се наложи да се плаща данък.

Какви са вариантите и дали ще трябва да плащаме данък по лихвите за дебитна карта – отговорът в Новините на Нова от 19 часа.