„Ако лелята се появи в квартала, ще я линчуваме на първото дърво”, казват съседите

„Живея за присъдата и искам тя да е доживотна, без право на замяна. Много ме притеснява желанието на вицепрезидентът Маргарита Попова за отмяна на това накзание”, каза в „Здравей, България” Ренета Тодорова - майка на убитата 21-годишна Женя от Варна.

 

Момичето бе намушкано около 70 пъти - умъртвена по особено жесток начин. Престъпленето според магистратите надхвърля понятието „по особено жесток начин”. Цената на убийството й била 2 000 лева, от които физическият извършител получил 500 лева предварително.

 

Съдът посочи убиеца Петър Ангелов като изключително опасен, а според свидетелски показания, той планирал и други подобни престъпления.

 

Лелята, поръчала смъртта на племенницата си заради фамилния имот, заяви в съда, че не се смята за опасна. В понеделник тя поиска да излезе на свобода.

 

„Подкосиха ми се краката, когато разбрах, че Светла иска да напусне ареста и да се прибере”, каза в сутрешния блок на Нова майката на убитата Женя.

 

„Ако Светла се появи в квартала, ще я линчуваме на първото дърво”, казват съседите.

 

Венцислав Тодоров, баща на 21-годишното момиче, обясни, че пре тези два месеца от убийството на Женя, семейството е в очакване на развитие от съдебната система. „Знаем, че Петър си е признал, но Светла все още мълчи”, коментира той.

 

Репортер: Искра Урумова