Филмът показва, че когато повечето са луди, обществото игнорира нормалните

„Като гледах филмите тази седмица, видях от едната крайност до другата – от филм за зрели зрители до два с брутален инфантилизъм,” коментира в „Здравей България” кинокритикът Деян Статулов.

По думите му „Наръчник на оптимиста” с Брадли Купър, който се опитва да избяга от имиджа на ергенските запои, има потенциала да се превърне в най-гледния филм у нас, на фона на констатацията, че „две трети от българите страдат от тревожни мисли, а една пета са психично болни...”

„Той е от онези филми, които стигат до прекрасен катарзис в края”, отбеляза сценаристът. „Героите във филма се опитват да излязат от своето неуравновесено психично състояние. В един болен свят, в който повечето хора са с някаква деменция, малко луди, всъщност обществото игнорира нормалните хора, каквито са главните действащи лица в „Наръчник на оптимиста”.

В лентата играе и Робърт Дениро, който може да вземе „Оскар” за поддържаща роля.

„Прекрасен филм, който е потвърждение на това, че най-хубавото нещо, което може да ти се случи, е любовта. Всъщност тя е лекарството в нашия напрегнат, стресов живот”, коментира Деян Статулов.

Цялото интервю с кинокритика гледайте във видеото.