Гледайте първото издание на новото реалити от 21 часа тази вечер по Нова ТВ

Могат ли българи и роми да живеят под един покрив? Отговора на този въпрос търси реалити шоуто „Шатра”, което започва от 21 часа тази вечер по Нова ТВ. Едни от първите популярни българи, които се престрашиха да пристъпят ромския праг са Деляна Маринова – Джуджи, Любо Киров и Андрей Слабаков.

„За себе си реших, че това е една позитивна случка, която мога да запазя за дълго време, така се и оказа”, сподели в студиото на „Здравей, България” Любо.

„Бяхме в едно, меко казано, не много заможно семейство, имаха три стаи с две антренца отпред. Фамилията беше 24-членна, с нас тримата – 27”, обясни Джуджи, която не е очаквала условия като в Елисейския дворец, така или иначе. „Събрахме се, поживяхме си щастливо, хапнахме, пийнахме…", допълни тя.

„Наистина ли спахте в къщата – това ме питат хората. Да наистина – нямаше хватки от рода на известните се появяват, снимат за малко и после се прибират в хотела”, отбеляза Любо.

„Освен че спахме заедно, споделихме всичко, което правят – храната им, работата им, тъгата им, радостта им… Там се почувствах като истинска знаменитост, защото много гледат ‘На кафе’,” добави Джуджи, която участва в предаването на Гала по Нова ТВ.

Двамата разказаха още, че в „Шатра”-та са яли най-вкусния боб, приготвен на бавен огън. Домакинята готвела направо фантастично. Звездите помогнали на ромите  в изкарването на прехраната. Едно от нещата, с които се препитава ромската фамилия е изработването на конски хомоти, с което се занимава патриархът на рода бай Марин. Освен това, ромите правят и доставка на кюстендилска минерална вида по домовете в махалата, която наброява 16 хил. души и си има почти всичко, което й е необходимо.

Още за преживяванията на Джуджи, Любо и Андрей можете да научите от видеото.

 

Гледайте „Шатра” във вторник, сряда и четвъртък от 21 часа в ефира на Нова ТВ.