Иван Петров е приет в спешното отделение на варненската болница и е в стабилно състояние

Един от организаторите на протестите във Варна беше прободен с нож снощи. Инцидентът е станал след края на демонстрациите срещу енергийния монопол в морския град.

Иван Петров е бивш футболист на „Спартак” и националния тим и изявен футболен деятел. След нападението е приет в спешното отделение на варненската болница.

Протестът в морския град снощи беше един от най-масовите - събраха се почти 5 000 души. Те демонстрираха срещу високите цени на тока и за правото да бъдат граждани в собствената си държава.

Минути след края на протеста Нова ТВ се свърза по телефона с Петров, който накратко потвърди, че е намушкан и се намира в Спешния център на града. Негови познати, на които се обадил след инцидента, разказват, че дошъл до болницата сам.

Атаката станала в района на Общината. Минути преди това пострадалият изразил радост, че протестът минал без инциденти. Не споделил дали е разпознал нападателя, въпреки качулката, която носел, нито изказал предположения кой и защо може да го намушка.

В спешния център пристигнаха много приятели на футболния деятел и негови бивши възпитаници.

Иван Петров е един от неформалните лидери на набиращия все по-голяма сила протест срещу монополистите в морския град. Снощи до последно той се движеше начело на петхилядното шествие. По-рано през деня в ефира на Нова ТВ пострадалият заяви, че е бил викан в полицията с искане да укроти протестиращите. Той обаче се закани, че шествията ще продължат и призова служителите на реда да не провокират хората, защото протестите им са мирни.

Лекарите от спешния център във Варна отказаха информация за състоянието на пациента, дори заплашиха репортерите с полиция. По наша информация обаче той е в стабилно състояние. По-късно синът му потвърди това. Стана ясно, че Петров е намушкан в областта под кръста.

Полицията разследва нападението.

Репортер: Искра Урумова