Дни след оставката на правителството, фирми сигнализираха, че работата по магистралата е спряла

Няколко дни след като кабинетът „Борисов” подаде оставка тръгнаха слухове, че са спрени и някои от най-големите инфраструктурни обекти. Работници на ЛОТ 4 на автомагистрала „Тракия” разказаха, че малко след като премиерът е обявил оттеглянето на ГЕРБ от властта, шефовете им наредили да спрат работа.


По план строежът на автомагистрала „Тракия” трябва да приключи до 1-ви юни. В последните няколко месеца обаче фирмите подизпълнители протестират, защото не получават парите си. В основите на магистралата даже ритуално бяха погребани табели на ощетени фирми, взели участие в изграждането й. Самият премиер в оставка – Бойко Борисов заяви, че се надява българите да не забравят за новите магистрали, след като кабинетът му вече не е власт.


Пет дни след оставката, фирмите – строители сигнализираха, че работата по магистрала „Тракия” е спряла. Екип на Нова телевизия провери и на място, как се развива строителството на магистрала „Тракия”.


Подизпълнителите се надяват строителството да започне отново до края на седмицата. Според министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова обаче изграждането на магистрала „Тракия” не е спирало.


„Работата продължава с темповете, с които работят строителите. Някои строители са мобилизирани и работят още по-бързо, някои се бавят. Може да има някакво временно забавяне на някоя магистрала, както сме го отчели и сме написали доклад, включително с препоръки и по магистрала „Марица”, и по магистрала „Тракия”, но това е част от нормалната дейност. Няма нищо фрапиращо, което в момента да се е случило”, заяви министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова.


От Агенция „Пътна инфраструктура” също казаха, че нямат информация строителството на магистралата да е спряно, както и че изграждането й ще приключи в срок – на 1-ви юни тази година.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Надя Ганчева