Популярността на премиера в оставка расте, смятат експертите

Въпреки оставката на правителството, а може би и именно заради нея, популярността на Бойко Борисов нараства. Това смятат анализатори от Института "Иван Хаджийски".

 
„Класическа ирационална истерия" нарече случващото се социологът Андрей Райчев.  Хората не получавали разумно обяснение нито за икономическата и социалната ситуация, нито за политическите постъпки на отделните лидери. Затова им бил необходим авторитетът на премиера в оставка. 
 
Имат абсистентен глад за Борисов. И в този смисъл това, което виждат социолозите много ясно - че популярността на Борисов расте, се дължи на простия факт, че на хората им липсва гласът, който им тълкува света”, заяви Райчев. 
 
Макар че е подал оставката на правителството в последния възможен момент, Борисов продължава да уцелва нагласите на гражданите, смятат още социолозите.
 
Свидетели сме на радикализация на общественото мнение за много кратък период, добавят анализаторите. Само за  12 дни от началото на протестите срещу монополите, исканията на гражданите прераснаха в призиви за смяна на модела, нова конституция и свикване на Велико народно събрание. И до момента не е ясно колко време ще продължи кризата.
 
Репортер: Данаил Глишев