Пловдивски учител беше уволнен, защото танцувал с учениците си

Интернет манията „Харлем шейк” все повече завладява България. Но същевременно с това доведе и до скандали. Пловдивски учител беше уволнен, защото танцувал с учениците си.

33-годишният преподавател по английски език Христо Данев от Хуманитарната гимназия в Пловдив имал неблагоразумието да заснеме клип как танцува заедно с учениците си в двора на училището. Това се случило преди две седмици.                                  
   
„Исках да покажа как с усмивка, с ведър дух и настроение една група хора - повечето от тях деца, могат да празнуват и да се веселят заедно. Това беше моето хрумване”, обясни учителят.

В клипа учениците са облечени като футболни фенове, лекари, полицаи, шейхове и танцуват лудо в двора на училището. Част от тях показват сексуални сцени, а други пушат демонстративно. Скандалното видео, което бързо се разпространило в интернет, ядосало ръководството на гимназията.

„Буквално бях притиснат до стената и ми беше вменено изрично, че това което съм направил уронва престижа на училището, че са постъпили жалби от родителите”, обясни Христо Данев.

От своя страна, директорът на СОУ “Св.Св. Кирил и Методий“ – Пловдив Соня Киркова коментира, че клипът е доста циничен.

„В цялата тази неовладяна еуфория би могло да се случи и нещо с някое дете - да падне, да се удари, да си счупи крак, ръка. Има счупена маса”, допълва директорът.

Учениците, снимали се в клипа, събират подписка в защита на уволнения си преподавател. Част от родителите също подкрепят учителя, който от 5 години работи в гимназията.
     
По случая проверка започна Регионалният инспекторат по образованието, а учителят по английски се търси нова работа.

Повече по темата гледайте във видеото.

Как се приема манията "Харлем шейк" по света и до какво може да доведе вижте ТУК.


Репортер: Благой Бекриев