Те се заканват да стоят там, докато не бъдат приети исканията им за промяна в Изборния кодекс

Пред Народното събрание отново се събраха протестиращи. Те се заканват да стоят там, докато не бъдат приети исканията им за промяна в Изборния кодекс.

Около 200 души почетоха паметта на самозапалилия се Пламен Горанов. Те запалиха свещи и ги поставиха пред една символична камара от камъни.

Междувременно стана ясно, че парламентът отказва да приеме проекторешението на ПП „Атака” за отнемане лицензите на енергоразпределителните дружества. По тази причина депутатите от „Атака” излязоха сред събралите се протестиращи и призоваха двайсетина души от тях да влязат вътре и да дебатират заедно с депутатите по проблемите на хората, които протестират.

Няколко души наистина влязоха, но се появиха призиви да не бъде последван призивът. Главно хората, които са от националния комитет на протестиращите, предпочетоха да влязат като граждани в парламента. Това направи и един от техните лидери - Янко Петров.

От своя страна хората ще продължат да настояват за своите искания и са категорични, че ще останат пред сградата на парламента, докато те не бъдат приети. Припомняме ви, че сред желанията на протестиращите са спиране на всички изпълнителни дела на монополите срещу потребителите, приемане на спешни промени в Изборния кодекс.

Екип на Нова ТВ продължава да следи обстановката. Очаквайте повече информация в извънредната емисия на Новините на Нова в 17 часа.

Репортер: Николай Василковски