Кога ще ги запълнят все още не е ясно

Едва половината от всички районни кметове в столицата са подали информация до кмета Йорданка Фандъкова колко са дупките за запълване. Лично тя е наредила преброяването им, за да се прецени колко от тях да бъдат запълнени. Живко Константинов и операторът Кирил Тасев решиха да помогнат на Oбщината.

 

Виждали сте ги. И денем, и нощем. Те са си все там. На пътя и ви чакат. Като капан за мишки. Само че наградата е ол инклузив в автосервиза.

 

И тъй като се оказва, че половината районни кметове на София нямат време за броене на дупки, то ние решихме да им свършим работата. Започваме с красавица, eкземпляр от квартал "Хиподрума". Тя е с перфектните размери метър и 50 на метър и 70 - дълбока 10 сантиметра. Има вече и фенове.

 

Продължаваме. Минаваме през няколко по-малки, за да стигнем до 70 на 70. Дълбочина 10 сантиметра. Следващата ни дестинация е този екземпляр. 180 на 170.

 

Имаме и претендент за най-дълга дупка. Цели 2 метра. Широка близо 90. Следващата ни спирка е близо до летището. Там кратерите са през няколко метра. Цял късмет ще е, ако избягаме от челюстите им.

 

Ще има ли ремонти, попитахме кмета на София. „Аз лично следя температурите с нетърпение, очаквам още началото на март, ако времето позволи, да започнат навсякъде в София", коментира Фандъкова.

 

Репортер: Живко Константинов