След оставката на варненския кмет, вече се чуват искания за оттеглянето и на други градоначалници

Стотици излязоха на протести в различни градове на страната. След оставката на варненския кмет, вече се чуват искания за оттеглянето и на други градоначалници.

Протестиращите в София поискаха президентът да освободи съветника си по националната сигурност Стоимен Стоименов.

Най-много хора се включиха в протестното шествие във Варна. Там продължават да искат край на монополите, промяна на политическия модел и конкретно за града си - оттегляне на общинските съветници.

Протестът в Бургас започна с едноминутно мълчание в памет на мъжа, който се запали в Раднево, а по-късно почина в болница.

Дошлите на протеста смятат, че трябва да има кардинални промени в държавата.

Недоволните бургазлии се обявиха срещу масовото заграбване и застрояване на плажове и дюни, както и срещу приватизацията на структуроопределящи за страната ни отрасли, извършени на тъмно.

Протестиращите в Бургас се обявиха и срещу нарастващата безработица.

В Благоевград се стигна до сблъсъци с полицията и блокиране на международния път за Гърция. Хората смятат, че никой не ги чува.

Протестиращите в Шумен преминаха покрай кметството и Съдебната палата, скандирайки: „Съд!” и „Мафия!”. След това хората се отправиха към сградата на ВиК в града.

Днешният митинг беше посветен именно на водното дружество. Въпреки че управителят на ВиК беше поканен, той отказа да застане пред недоволните.

В Русе протестиращите решиха да предизвикат повече хора да излязат по улиците чрез мотото: „Тих протест, за да не събудим русенци”. Пред общината обаче страстите се разпалиха.

В Добрич стотици се включиха в националния протест, като този път издигнаха искания за по-добри условия за живот в града.

В Монтана се обявиха против приватизацията на БДЖ. Протестиращите поискаха да блокират жп линията, но полицията не ги допусна. В центъра на града пък протестиращи поискаха пълна финансова проверка на депутатката от града – Искра Фидосова.

В Пловдив днес имаше два отделни протеста. Над 500 души поискаха оставката на кмета Иван Тотев.

Вторият протест беше на бизнеса. Той беше подкрепен от 200 рокери.