Хората излизат на национален протест на 26 март

Служителите на „Напоителни системи” в Северозападна България са на ръба на оцеляването. Хората, за които ви разказахме наскоро в Новините, все още са без заплати въпреки обещанието да получат средства в началото на този месец. Ако до края на тази седмица служителите не получат парите си, ще излязат на национален протест.

 

Повече от пет месеца служителите на дружеството в Монтана не са взимали нито лев от заплатите си. Последното обещание да получат пари бeше за началото на месец март, но до този момент пари по сметките на работниците няма

 

„Все ни обещават, но станаха вече пет месеца. А живее ли се без заплата? Живее се, но как се живее - само ние си знаем”, каза Евгени Иванов, служител на „Напоителни сиистеми” – Монтана.

 

„Четири - пет месеца без заплати, не се издържа вече”, коментира Димитър Крумов, също служител в дружеството. 

 

Поредната уговорка между синдикатите и ръководството на „Напоителни системи” е парите да започнат да се изплащат постепенно от днес или най-късно от утре

 

„Очакваме сега до края на месеца да приключим и постепенно да наваксаме до май месец и закъснелите заплати за тази година”, каза Георги Иванов, председател на КНСБ към „Напоителни системи” – Монтана.

 

В декларация на КТ „Подкрепа” се казва, че ако до 22 март не бъдат преведени петте дължими заплати, ще последват организирани протестни действия. 

 

Националният протест е планиран за 26 март. Готовност да излязат тогава имат служители на „Напоителни системи” от цяла България.