Наши зрители от Смолян се оплакаха, че от енергото им спрели тока, въпреки че в момента тече проверка на сметките им. Хората са подали колективна жалба до енергийния регулатор. И имали уверение, че докато резултатът стане ясен, ще продължат да имат ток, въпреки че не са си платили.

 

Тока на Анета е спрян днес по обяд. Жената ридаейки недоумява как ще изкара нощта с двете си малки деца.

 

„И се питам аз довечера как ще осъмна на тъмно и студено. Голямото дете ми е болно. А ние не сме в състояние да заплатим тези 500 лв.“, сподели Анета Шаркова.

 

Анета е категорична, че не може да са консумирали електроенергия за 500 лв. при условие, че предходните месеци е плащала около 250 лв. Затова подала жалба до ЕВН, включила са и в колективна жалба за злоупотреби на дружеството заедно с още 36 смолнячани.

 

Решена да разбере защо са и спрели тока без предупреждение Анета тръгва към енергоцентъра в Смолян. Там срещаме поредният подписал се  в колективната жалба на когото му спрели тока. Допълва, че сметката му за ток, за която се подписал в колектвиня иск е на стойност над 300 лв. Дотогава плащал около 100 лв.

 

За случая на Анета от пресцентъра на ЕВН обясниха, че са направили проверка на електромера й още след първата жалба и не са констатирали нередности. Жената не била подала искане за разсрочено плащане на сметката, но ако го направела щели да и разсрочат сметката. Допълниха още, че разпоредили повторна специализирана проверка на електромера й.