Възрастен мъж почина, след като падна от покрива на къщата си, където се качил да реди керемиди

Бедствието взе още една жертва в Габровско


Обстановката в Габрово бавно се нормализира след ураганния вятър, който връхлетя града в четвъртък. Все още има стотици домакинства без ток. Очаква се електрозахранването да бъде възстановено до края на деня. Общински фирми разчистват изкоренените дървета, отломките от тухли, керемиди и ламарини по паркове, тротоари и улици. Хората започнаха сами да възстановяват щетите по домовете си. Междувременно стихията взе още една жертва. Възрастен мъж почина, след като падна от покрива на къщата си, където се качил да реди керемиди. Бественото положение в града не е отменено, очаква се това да стане тази вечер.


Международна проверка на сметките за ток у нас


Международна проверка на високите сметки за ток поиска новият енергиен министър Асен Василев. Ревизията трябва да покаже защо фактурите са завишени и доколко обосновани за разходите за електроенергия. Пред Нова ТВ служебният министър обясни, че след външния одит ще стане ясно как сформирането на цената на тока може да бъде променено. Асен Василев поиска проверка и на лицензионните договори на електроразпределителните дружества. 


САЩ се отказват от ключов елемент в противоракетния си щит в Европа


Съединените щати се отказват от ключов елемент от плана си за система за противоракетна отбрана в Европа. Става въпрос за ракети прехващачи, срещу  които Русия имаше сериозни възражения. 


Папа Франциск: Искам бедна църква за бедните хора  


Папа Франциск обяви, че би искал Църквата да е бедна и да е Църква на бедните. Светият отец направи това изявление при първата си среща с журналисти във Ватикана. Той разясни, че мисията на Църквата трябва да е съсредоточена върху подпомагането на бедните. Главата на Римокатолическата църква посочи и защо е избрал да носи името на Свети Франциск от Асизи. 


Германците от “Halloween”взривиха зала „Арена Армеец” и отново доказаха, че България заема особено място в сърцата им. 

 

Подробности по тези и други теми от деня очаквайте в Новините на Нова в 19 часа.