Протестираящите варненци блокираха ЖП гарата и забавиха тръгването на влака за София...

Най-много хора се събраха на шествието във Варна 


Пореден ден на протести в цялата страна. Тази неделя обаче те са най-малобройни, разказват кореспондентите на Новините на Нова. Най-много хора – около 1000, се събраха във Варна. Протестираящите там блокираха ЖП гарата и забавиха с половин час тръгването на влака за София. Протестът в морския град започна с конфликт с полицията. Един от участниците в митинга беше задържан, а протестиращите се нахвърлиха върху полицейската кола, в която беше вкаран той. В крайна сметка след преговори с полицията задържаният беше пуснат. Участниците в протеста поискаха незабавните оставки на областния управител, на окръжния прокурор и земестниците му. 


Участниците в протестите в София се изпокараха


Участниците в поредния протест срещу монополите в столицата се разцепиха на няколко групи. По традиция всички се събраха пред сградата на МИЕТ. Там обаче се стигна до разкол и протестиращите потеглиха в различни посоки. До противоречие се стигна, след като част от улицата реши да учреди гражданско движение, с което да участва на парламентарните избори на 12 май. Друга част от протеста даде начало на движение „Българска пролет”, а групата от Орлов мост премина по обичайния си маршрут и достигна до палатковия лагер пред парламента.


От света:


Кипърския парламент отложи гласуването на пакета за финансова помощ, а папа Франциск отслужи първата си неделна молитва.


Подробности по тези теми гледайте във видеото.


Не пропускайте и Новините на Нова в 19 часа.