От НИМХ предупреждават, че ​времето е потенциално опасно

Жълт код е обявен за всичките 28 области на страната заради силен вятър и гръмотевична активност за 19 март, съобщиха от НИМХ.


В 11 области на Северна и Североизточна България силният вятър ще бъде придружен и от гръмотевични бури. В областите Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Шуменска, Разградска, Силистренска, Добричка и Варненска, ще духа силен вятър. Ще се развие купесто-дъждовна облачност, като ще има условия за градушки и гръмотевици.


Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София около 2°. След обяд облачността над страната ще бъде променлива, по-често значителна. На места от запад на изток ще превали дъжд, в Северна България придружен от гръмотевици. Там са възможни и градушки. Максималните температури ще бъдат предимно между 14° и 19°, в София около 14°.


Над планините ще има променлива облачност и на места ще превали дъжд, над 2000 метра – сняг. По Черноморието ще бъде ветровито с умерен и силен вятър. Облачността ще е променлива, с повече слънчеви часове около обяд. Привечер ще превали дъжд, а вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад.


Времето е потенциално опасно, предупреждават от НИМХ.