Обвиняват Бейсим Басри, че е стрелял по трима горски служители

Окръжната прокуратура в Разград ще поиска от съда „задържане под стража” за Бейсим Басри – кмет на община Исперих. Той е обвинен в опит за убийство на лесничеи. 

 

На Басри е повдигнато обвинение и в заплаха за убийство на още един лесничей. Кметът произвел четири изстрела, с цел да осуети изпълнението на задълженията им по залавянето му като нарушител и бракониер.

 

 

Кметът на Исперих е задържан за опит за убийство, съобщиха по-рано от разградската Окръжна прокуратура. 

 

„Екшънът” се е разиграл в края на февруари, когато горските открили чакало в землището на село Йонково и видели човешки силует. Мъжът се бил покачил на дърво и отвърнал на отправените му предупреждения с огън по тримата служители.

 

След като слязъл от дървото, отново стрелял по мъжете от разстояние няколко метра. Само един от „опонентите” на кмета бил въоръжен и то със стоп-патрони.

 

 

Първоначално за конфронтацията беше задържан шофьор в Община Исперих, когото обвиниха в бракониерство и опит за убийство на длъжностни лица. След няколко седмици в ареста набеденият Шенол Бакир е освободен срещу гаранция от 2 500 лева.

 

 

В сряда общинският кмет е привикан в прокуратурата, за да даде обяснения и там му е повдигнато обвинение. Очаква се днес следобед да му бъде поискана постоянна мярка задържане под стража.