Георги Тепавичаров е извършил жестокото престъпление. Той е страдал от тежка депресия

Приключи разследването на жестокото четворно убийство на семейство Тепавичарови, което постресе Пловдив. След десетки експертизи и разпити, продължили два месеца, военната прокуратурара заключи, че сержант Георги Тепавичаров е извършил жестокото престъпление, тъй като е имал психични проблеми. Страдал е от тежка меланхолна депресия.

 

За разследващите няма грам съмнение, че Георги е застрелял съпругата, двете си деца и след това се е самоубил. Военнослужещият е действал преднамерено, планирал е четворното убийство. Мотивът - финансова невъзможност да погасява кредитите от 240 хиляди лева, които е теглил със съпругата си.


Заради проблема с вноските по заемите, Георги изпаднал в тежък психичен срив и то две седмици преди убийството, твърдят тримата специалисти, изготвили комплексната послесмъртна експертиза.


Близките на Георги в Наречен отричат той да е имал психични проблеми. Продължават да смятат, че семейството е убито от външен човек. 


Нито близките на Георги, нито колегите му от авиобаза „Граф Игнатиево” са забелязали у него симптомите на отчаяние. Сержантът е прикривал психичните си проблеми.


Прокурорът Максим Караджов 30 години разследва самоубийства на военни, но за него това е най-шокиращото. Признава, че приключва делото Тепавичарови, без да е намерил за себе си отговор на въпроса какво е толкова силно, че да накара един баща да убие двете си деца. 


Повече по темата гледайте във видеото. 


Репортер: Благой Бекриев