Родителите на убитото момиче се молят присъдата на лелята поръчителка да не бъде променяна

Убийците на 21-годишната Женя Тодорова от Варна искат по-леки наказания. Родителите на жертвата и прокуратурата настояват доживотните присъди да останат, като за поръчителката на убийството – лелята Светла Тодорова, да е без право на замяна. 


Днес, 19 април, в Апелативния съд в морския град родителите и убийците на момичето се срещнаха лице в лице. Женя Тодорова беше убита на 27 септември със 77 удара с нож от Петър Ангелов -  срещу 2000 лева, платени от лелята.

 

Разследването показа, че тя замесила в зловещата поръчка и 15-годишната си дъщеря – първа братовчедка на убитата и приятелка на Петър. Решението на съда ще е ясно до месец. Родителите на жертвата са категорични, че искането за по-леки присъди е недопустимо. 


Вече съм на ръба, на предела на силите си. Единственото, което ме държи е справедливата присъда. Когато погледна снимката на Женя, единствената ми молба е „Женя, моля те, помагай да не намалят поне присъдата на леля ти. Това е, което желая. Нямам друго желание – никакво”, коментира майката на убитото момиче.


Бащата на Женя също обясни, че единственото му желание е да се запази присъдата, а за лелята Светла да се увеличи – без право на замяна.