10-годишната дъщеря на Евенин Банев-Брендо все още не е разпитвана

Прокуратурата има водеща версия за отвличането на Лара и работи по нея, съобщи заместник-главният прокурор Ася Петрова.

 

11-годишната Лара беше освободена след 47 дни в плен. Момичето е в добро физическо състояние. Похитителите й се издирват. 

 

Лара все още не е разпитвана от полицията. По време на разследването баща й Евелин Банев е бил разпитван, но не е дал никаква информация, която да е от полза за откриването на детето. 

 

Според разследващите все пак има някакви следи, които може би ще ги заведат до извършителите.

 

„Работим интензивно, но ни трябва време, заяви прокурор Петрова. 

 

Лара Банева беше освободена снощи. Около 22:00 часа вечерта сив автомобил спира на 10 метра от входа на Шесто районно в София. Секунди по-късно от него слиза Лара и сама тръгнала към полицията

 

По неофициална информация, автомобилът тръгнал към Околовръстния път, а минути след това районът бил блокиран от полиция и започнал оглед и разпити на свидетели.

 

Минути след като Лара прекрачила прага на Шесто районно, полицаите съобщили новината на майка й. Веднага започнал и преглед на записите от видеокамерите в района, както и издирване на сивия Голф, от който Лара е била освободена. 

 

Върху момичето не е оказвано физическо насилие, но психологическото й състояние е тежко. 

 

Оттук нататък обаче информацията по случая е изключително ограничена. По неофициални данни от МВР за свободата на детето си родителите на Лара са платили 500 000 евро откуп. 

 

За похитителите и поръчителите обаче още няма никаква конкретна информация 

 

„Това дали е даден откуп е въпрос на следствена тайна и не мога да кажа, събрали сме доказателства, какви са те, по-нататък ще ви кажем. Работим интензивно по разкриване на извършителите. Всички обстоятелства говорят, че не е извършено от едно лице”, заяви прокурор Петрова.

 

След отвличането семейството е сменило фирмата, която охранява тях и дома им.