Майката на малчуганите има психически проблеми

Трети ден пловдивската полиция безуспешно издирва 3-годишния Асен Колев. Детето е в неизвестност от сряда, когато е било оставено за кратко без надзор да играе в парк на ул. „Босилек" в града.


Момченцето не говори български, а турски и отговаря на името Умут. Високо е около метър, било е облечено с червен спортен екип и бял потник, а на левия крак има гипсов ботуш от таза до пръстите.


Умут е седмо дете на семейството. Майката е с психични проблеми, а бащата  работи в Германия. Две от децата са изведени от дома на семейството от Агенцията за закрила на детето и са настанени в социални домове за отглеждане през 2008 г. А днес социалните служители ще отнемат и другите три деца.


Социалните ще се грижат за другите децаЕдинственият доход за семейството са детските надбавки, които Мария получава всеки месец. Миналата сряда тръгнала по кофите за смет. Взела със себе си най-малкото си дете - 3-годишния Асен. Оставила го да играе в парка и отишла да му купи вафли. След половин час се върнала, но от детето нямало и следа.


Хората, които често посещават парка, а и работещите в близките търговски обекти, са разпитани от полицията. Никой обаче не е виждал Асен. Хората предполагат, че е отвлечен от баща си.


Как коментира случая Надя Тонева, директор на Дирекция „Социално подпомагане” в Пловдив, гледайте във видеото.