Момчето е в България по програма за защита на деца в риск

15-годишно австрийче, лекуващо се по програма в България, е настанено в реанимацията на благоевградската болница със съмнения за натравяне с лекарства. По първоначална информация става въпрос за опит за самоубийство. Случаят с детето свари неподготвена местната власт, която започна разследване по случая.


Енис Адеми е в България от началото на годината. Пребивава у нас, заедно с още двама свои връстници от Германия. Настанени са в сграда в благоевградското село Бистрица по програма за защита на деца в риск, провеждаща се под мониторинга на Германия. Грижите за децата, които са израснали в проблемна среда, се осъществява от гръцко сдружение.


Преди дни обаче Енис постъпва по спешност в благоевградската болница със съмнение за натравяне.


Бяха казали, че е приел психотропни лекарства, с които се лекува по принцип. Има психично заболяване и беше в реанимация за наблюдение”, обясни пред камерата на „Здравей, България” д-р Сашко Караджов.


Случаят с 15-годишния Енис отвори много въпроси сред местната власт, сред които: каква е организацията, грижеща се за децата в Бистрица и защо няма информация за нея.


Още по темата гледайте във видеото.