Около 18.30 ч. стана ясно, че мъжът се е самоубил в района на Стара Загора

Убийство бе извършено на метри от училище. Рано сутринта в сряда, 24 април, в Стара Загора застреляха 56-годишен мъж, който работел като дърводелец в спортното училище в града. По това време децата били в час и никой не е пострадал. Около 18.30 ч. обаче стана ясно, че убиецът се е самоубил в района на Стара Загора. 

 

По непотвърдена информация на Нова ТВ, убитият дърводелец е бил свидетел по дело срещу стрелеца.

 

Какво се е случило всъщност?


По време на втория учебен час, между 8.30 и 9 часа сутринта отекват изстрели. След минути от персонала на училището намират застрелян в главата 56-годишният Койчо Колев – дърводелецът.
 

Работилницата, пред която е бил убит мъжът е само на около 10 метра от задния вход на училището. Учениците не са видели нищо, защото са били в час и защото зад прозорците има  само коридори.


Веднага след убийството учениците са изведени от сградата, а районът е отцепен. Зад загражденията е останал само автомобилът на убития Койчо. 


Съседите и колегите на Койчо нямат никакво обяснение защо той е бил убит. Описват го като много спокоен човек и не знаят някога да е имало заплахи за живота му.  

 
От МВР – Стара Загора отказаха да дадат информация по случая, като единствено уточниха, че работят по всички възможни версии. 

 

Няколко часа след убийството от МВР съобщиха, че издирват 29-годишният Стоян Стоянов за тежко престъпление, без да уточняват какво. Предупреждават само, че е въоръжен и опасен. Около 18.30 ч. обаче стана ясно, че мъжът се е самоубил в района на Стара Загора. 


От свои източници Нова ТВ разбра, че Стоян Стоянов е бил осъждан по две дела условно - за притежание на наркотици и за заплаха за убийство срещу жена на име Стефка. По непотвърдена информация, убитият Койчо Колев е бил свидетел по второто дело срещу Стоянов за закана за убийство. От прокуратурата в Стара Загора нито потвърдиха, нито отрекоха информацията. 


Екип на Нова ТВ пътува към мястото на самоубийството.
 

Повече за случая ще намерите във видеото.