Повечето от тях не са станали свидетели на вчерашното убийство

Продължава разследването на убийството, извършено на метри от училище в Стара Загора. В сярад сутринта беше прострелян 56-годишният дърводелец на спортното училище в града. По време на инцидента децата са били в час и никой друг не е пострадал. Днес ще бъде нормален учебен ден за училището, а при нужда, с децата ще работи психолог.

 

Часове по-късно предполагаемият стрелец се самоуби. По непотвърдена информация на Нова ТВ, убитият дърводелец е бил свидетел по дело срещу него. От полицията обаче не съобщиха по какви версии работят, но тази сутрин стана ясно, че предстои да бъдат обявени в близките часове.

 

Убийството е станало по време на втория час. Напрежение в училището има, каза в ефира на „Здравей, България” директорът Димо Неделчев. „Вчерашният инцидент е тежък шок за нас, но си мисля, че той е по-скоро инцидент за колегите, които са работили с него толкова години, отколкото за учениците, които не са и имали толкова контакт с него и по стечение на обстоятелствата не са станали свидетели” (на убийството). По думите му обаче има и деца, които са видели трупа на убития дърводелец.

 

Учителката Дина Нецова потвърди, че повечето ученици не са били преки свидетели на убийството. Тя отбеляза обаче, че убийството е станало на улицата, която не е затворено място и училището не може да охранява и нея. Вчера училището получило много обаждания от притеснени родители. Децата били задържани в класните стаи, докато се реши дали е възможно да бъдат освободени.  

 

„Директорът веднага ни уведоми за убийството”, каза началникът на регионалния инспекторат Татяна Димитрова. „Предприели сме адекватни мерки да помогнем на децата и колегите да преодолеят това, което се е случило. Мерките, които ще бъдат предприети, зависят от специалистите”, допълни тя.

 

В ситуация на криза големият медиен натиск не помага за нейното решаване, отбеляза психологът Данка Делева, която помоли учениците и учителите да бъдат „оставени на мира”. „Ще използваме всички методи за работа при подобни кризи. Всички мерки ще бъдат планирани в рамките на час”, каза още тя.  

 

Кметът на селото на убития Койчо Колев, Грозданка Димова, каза пред камерата на Нова ТВ, че не знае за никакви негови конфликти. Хората от селото нямат информация и да е бил заплашван. 

 

Гледайте всичко по темата във видеото.

 

Репортер: Анна Турлакова