Младежът има само условна присъда за кражба

Хората от цяло село не спят и се притесняват за живота си, защото къщите им се обират, дори когато отидат до магазина за хляб. Според жителите на ломското село Ковачица крадецът е един и същ, знаят кой е, но дори и това не помага, за да се вземат по-строги мерки от страна на полицията.  


Офелия живее в столицата и всеки път, когато се прибира на село, установява, че е влизано в къщата й и липсват вещи. Домът е обиран повече от 30 пъти. Взето е всичко, което може да се продаде.


Жертва на кражбите са и много от останалите къщи в селото, където живеят предимно стари хора. 


Крадецът е един и същи човек – Роско. Ние го хващаме, аз го намирам вкъщи и не знам какво да правя - да си говоря ли с него, да го обучавам и да му казвам, че не е редно да влиза в чужда къща, след като не е поканен и не е редно да ми изнася одеялата. Последният път съм се завивала с дрехи през нощта”, разказва Офелия Йорданова.


Въпросният Роско, който тормози цялото село, вече е бил задържан под домашен арест и има условна присъда за кражба. Това обаче не го спира да продължава с набезите си.


Баща му казва, че кражбите не са дело само на неговия син, но заради многото му влизания по къщите, вече всички обвиняват само него. От полицията в Лом съобщиха, че са осигурили допълнителна охрана в селото, засилена в нощните часове. Въпреки това хората продължават да се страхуват не се само за имуществото си, но и за живота си.


Още по темата гледайте във видеото.


Репортер: Биляна Борисова