Това ще стане, след като той положи клетва за депутат, стана ясно от главния прокурор

Прокуратурата ще поиска свалянето на имунитета на Цветан Цветанов, но след като той положи клетва като депутат. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по време на негова лекция в УНСС във вторник.  


Свалянето на имунитета ще даде възможност на държавното обвинение да продължи разследването срещу Цветанов, както и да му повдигне обвинения, ако се докажат извършени от него престъпления, свързани със скандала с незаконното подслушване в МВР


Всъщност Цветан Цветанов се превърна в петия разследван по казауса. Според прокуратурата има достатъчно доказателства за това, че той съзнателно е допуснал негови подчинени да извършат престъпления. Това са четиримата висши служители на службата за подслушване, които вече са с повдигнати обвинения за престъпления по служба и опит за саботаж на прокурорската проверка. 


Главният прокурор коментира и мащабната акция в печатницата в Костинброд, при която бяха открити 350 000 бюлетини извън редовните количества за изборите. Според него медийното огласяване на случая сериозно е попречило на разследването. 


Заради акцията в печатницата бившият вътрешен министър и настоящият обвинител номер 1 влязоха в сериозен словесен сблъсък и се стигна до там, че Цветанов обвини прокуратурата в участие в политически сценарий.


Всички подробности около акцията в Костинброд, както и на кого ще бъдат повдигнати обвинения за извършено престъпление против политическите права на гражданите, ще станат ясни в сряда.