Инцидентът е станал близо до бензиностанция

Автобус на градския транспорт в Пловдив се запали в движение и изгоря напълно. В него е имало петима пътници. Заедно с шофьора те са успели да слязат навреме от горящата машина.

 

Автобусът се е запалил към 8.30 часа сутринта на натоварения бул.“6-и септември“. Той се е движел по линия номер 66. Очевидци разказаха, че рейсът се възпламенил, докато е пътувал и така е изминал около 200 метра преди да спре.

 

Шофьорът успял да спре горящия рейс до близка бензиностанция с риск да запали и нея. Свалил петима пътници и се втурнал към пожарогасителите от бензиновите колонки. С тях се опитал да гаси автобуса. Но пламъците бързо обхванали цялата машина и за пет минути тя се превърнала в купчина пепел. Два пожарни автомобила също се включили в гасенето. 

 

Екип на Държавната автомобилна инспекция започна проверка във фирмата превозвач как автобусът е минал технически преглед тази сутрин.

 

Според първоначалните предположения на пожарникарите автобусът се е запалил заради късо съединение в двигателя. Рейсът бе откаран за оглед от следствена група. 

 

Репортер: Благой Бекриев