Яне Янев не дава и 100 дни на правителство, избрано с купения кворум на ‘Атака’

Антиправителствен протест обедини хората на РЗС и националистите от Националния фронт за спасение на България, които издигнаха знамена и лозунги пред сградата на парламента в столицата. Едно от основните възражения срещу новите управляващи, подкрепени от ДПС в парламента, е свързано с избора на депутати от движението с гласове от Турция. Протестиращите настояват, че там е имало фалшификация и искат намесата на Конституционния съд за касирането на вота от южната съседка. По време на демонстрация те се обявиха и против „турцизацията” на София.

 

„Днешният протест само дава знак, че ние ги започваме и ще ги довършим, защото за това правителство не е гласувал българският народ. Това е правителство на подменения, на купения вот, на договорения, спазарения задкулисен сценарий да може отново ДПС и БСП да дойдат на власт, разбира се с купения квроум от ‘Атака’,” заяви Яне Янев. „Не даваме 100 дни на това правителство, защото само преди един мандат те бяха на власт, консумираха цялата власт и докараха държавата до това тежко състояние”, добави лидерът на изпадналата от парламента партия „Ред, законност и справедливост”.

 

Според Янев наглостта на ДПС е минала всякакви граници и те консумират вот от Турция – повече от 51 хил. гласа. „Докъде сме я докарали, след като цяла Турция се вдигна срещу несменяемия колос Ердоган и радикалния ислям, тук в България да ни се внася ислям. В Турция, която не е част от ЕС, хората се надигнаха, а тук в България имаме трима депутати, избрани с гласовете от Турция”, отбеляза лидерът на ДПС и прогнозира, че у нас ще се развие сценарият от Македония.   

 

Чуйте от видеото целия разговор с Яне Янев.