Те се обявиха против касирането на изборите от 12 май

"Даваме 90 дни толеранс на кабинета „Орешарски”, обявиха част от протестиращите на Орлов мост, които излязоха на улиците през февруари. Те са против касиране на изборите. По думите им, докато не бъде променен Изборният кодекс, е безсмислено да се ходи на нови избори.

 

Протестиращите от Орлов мост предлагат на управляващите, освен промени в Изборния кодекс, да бъде приет Закон за борба със спекулата, както и да се отпускат нисколихвени кредити за българските производители. Познатите от февруарските шествия лица обявиха, че във вторник ще протестират срещу министъра на спорта заради изразената от нея воля да се въведе майчин език в училищата.


„През тези 90 дни те няма да чуят от устата ни "оставка на правителството" или "оставка на кабинета" или "оставка на целия парламент". Ще чуват конкретно за дадена личност, за дадената й постъпка защо не ни харесва и защо искаме този човек или да размисли, или да коригира действията си, или да напуска. След тези 90 дни, ако все още не са се ориентирали какво точно означава социална политика или не са направили реформи, най-малкото в Избирателния кодекс, за съжаление, няма да можем да ги толерираме вече, защото все пак толерирахме всички правителства досега в продължение на 23 години”, обяви Живко Христов от Движение „Орлите на България”.