На всички входове на курорта ще има бариери

В най-големия курортен комплекс по южното Черноморие – Слънчев бряг, от днес действат ограничения за движение и паркиране на автомобили. На всички входове в курорта работят бариери, действа и синя зона, която се заплаща чрез SMS.

 

И това лято туристите, решили да дойдат с личен автомобил на почивка в Слънчев бряг, ще плащат за паркиране. Над 1 000 са местата в така наречената синя зона на комплекса.

 

Таксуването се извършва чрез SMS, като цената на час престой е 1,50 лв. Собствениците на автомобили трябва да имат предвид, че в комплекса действат и репатририращи коли.

 

Цената за репатриране е 50 лева, наказателният паркинг - 3 лева на час, а 25 лева е такса-скоба, ако автомобилът е бил заскобен”, обясни Валентин Ганев, началник „Контролен блок” в Слънчев бряг.

 

В обхвата на синята зона попадат всички основни алеи в комплекса. На практика синя зона това лято ще има само в Слънчев бряг и Бургас. Репатриращи автомобили обаче ще работят и в Поморие.

 

Ако сте решили да останете за повече от ден в Слънчев бряг, а хотелът, в който ще отседнете няма собствен паркинг, най-сигурно и евтино е да оставите автомобила си на обществен. Те са два в комплекса и разполагат с 300 места. Цената за час е 2 лева, а за денонощие – 10.

 

Репортер: Цеца Алексова