Между протестиращите и привържениците на „Атака” прелитат камъни, бутилки и други тежки предмети

Малко преди 23.00 ч. хиляди протестиращи скандираха „Волене, върви си”, „Волене, извини се” и „Турци сте” в близост до партийната централа на партия „Атака” на столичната улица „Врабча”, тъй като не бяха допуснати от жандармерия до нея. 


Коли на жандармерията и десетки жандармеристи с вдигнати шлемове охраняват привържениците на „Атака” и самия Волен Сидеров, намиращи се от другата страна на барикадата. От единия към другия лагер – на протестиращите и на привържениците на „Атака”, прелитат камъни, бутилки и други тежки предмети.  

 

„Ще се моля за вашите души", тези думи лидерът на "Атака" Волен Сидеров повтори многократно към събралите се протестиращи.

 

 

За Нова ТВ Волен Сидеров заяви, че митингът на "Атака" е разрешен и че привържениците на партията по никакъв начин не са провокирали протестиращите, които "не са мирни протестиращи, а поръчкови агитки, част от криминалния контингент".

 

 

Той бе категоричен, че случващото се е опит да се разпали гражданска война.

 

Общинска полиция: Протестите са незаконниМеждувременно, от Общинска полиция уточниха, че и двата протеста са незаконни, тъй като след 22 часа никакви протести не са разрешени. 

 

Преди да стигне партийната централа на "Атака" многохилядното множество мина по познатия маршрут – обиколи жълтите павета и достигна централите на БСП и ДПС, които за разлика от партийната централа на „Атака”, не бяха охранявани