Снимки: БГНЕС
... или как карвингът прави от плодове и зеленчуци причудливи форми
Катерици, кучета, костенурки и други животни изработени от деликатно изрязани плодове и зеленчуци радваха окото на посетителите на 15-ия конкурс по карвинг в Банкок. Събитието се проведе на първи август 2013 г. в тайландската столица.
Карвингът или изрязването на плодове и зеленчуци е традиционно изкуство в Тайланд. Своите корени намира още около 1364 г.в древната столица Сукотай. До днес той е една от най-значимите културни ценности в страната. Преподава се на млади хора, които използват вековни техники, за да превърнат обикновени пъпеши, моркови, корени и други плодове и зеленчуци в изящни произведения на изкуството.
Вижте само част от причудливите скулптури в галерията.