"Нашето намерение е Костинброд да влезе в съда", каза главният прокурор Сотир Цацаров

До два месеца ще има ще има обвинителен акт за случая с намерените в печатницата в Костинброд бюлетини. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

 

„Нашето намерение е случаят "Костинброд" да влезе в съда. След като до два месеца ще има обвинителен акт, до месец се очаква, че ще има съответните обвинения”, допълни той.


Цацаров добави, че до ден - два ще бъде ясно и какви ще са действията на прокуратурата по сигналите в енергетиката.

 

По думите му в сряда в прокуратурата е подаден сигнал за непредприемане на действия от страна на Икономическото министерство по осигуряване на доказателства за нуждите на арбитражното дело, което се води от "Атомстройекспорт" срещу НЕК в Париж. „Дали това е така, или не е така предстои да се провери”, подчерта главният прокурор.


В друг сигнал, изпратен от адвокатите на консултантската фирма пък ставало ясно, че 25 октомври е крайният срок за предаване на събраните доказателства по делото. Подминаването на този срок щяло да доведе до тежки последици за България.


Главният прокурор обясни, че Софийският градски съд три пъти е връщал делото срещу лидера на "Коалиция за България" и експремиера Сергей Станишев на прокуратурата заради допуснати съществени процесуални нарушения.


„Прокуратурата ще вземе решение какво да направи – или ще прецени, че няма престъпление, или ще поиска имунитета на Сергей Станишев и делото за четвърти път ще бъде внесено в съда, скоро ще има решение”, коментира още Цацаров.