МВР е насочило усилията си към контрола на всички физически лица и превозни средства

Около 1 600 000 къса нелегални цигари са задържани за два дни на границите на страната, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

 

Той отбеляза, че усилията на МВР са насочени към 100-процентов контрол на всички физически лица и превозни средства, които влизат на територията на страната ни. 

 

Само в един от автомобилите, който се е опитал да мине граничен пункт „Илинден”, митничарите са открили 25 800 кутии с цигари или 516 000 къса. Задържани са трима гръцки граждани, наели българин, който да прекара стоката. 

 

„Днес или утре прокуратурата трябва да повдигне обвинение, а в момента се извършват процесуално-следствените действия”, обясни главният комисар Светлозар Лазаров. 

 

Той представи и другия случай на контрабанда с цигари. На 6 октомври на зелена граница край Петрич, е задържан лек автомобил, който преминавал по черен път.

 

„Това говори, че са направени транспортни коридори на зелена граница, които не функционират от вчера”, коментира комисар Лазаров. 

 

Водачът на автомобила прави опит да избяга, но е задържан. При проверката са намерени 111 мастербокса цигари от две марки. Задържаният водач е криминално проявен.