Само преди няколко месеца стрелецът бил излязъл от затвора

В заведение в Ихтиман е открита стрелба, при която е бил ранен охранител. Мъжът, който е започнал да стреля, успял да избяга, но по-късно бил заловен. В акцията по преследването му участваха служители на Областната дирекция на МВР - София и на Специалния отряд за борба с тероризма (СОБТ). 


Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обясни, че стрелецът е бил 38-годишният Юлиан Зашев. Само преди няколко месеца той е излязъл от затвора, след като е излежал присъда за опит за убийство


Тази нощ мъжът отишъл на дискотека в Ихтиман и започнал да се държи грубо. След направена забележка от страна на охранител, Юлиан извадил пистолет и го прострелял под сърцето. Охранителят е в болница и предстои да му бъде направена операция. 


След стрелбата Юлиан Зашев излязъл от дискотеката, където бил посрещнат от два полицейски патрула. Той открил огън, не успял да уцели никого и започнал да бяга. Полицаите тръгнали след него.  След няколко километра Зашев достигнал с. Живково и започнал да се крие в каре от десетина къщи. Полицията заградила района.


В крайна сметка стрелецът е открит в таванското помещение на една от къщите. Въпреки че оказал съпротива, криминалистите успели да го изведат навън. 


Предстои да му бъде повдигнато обвинение за опит за убийство.