Пред съда е представен болничен лист за това, че Доган не може да се яви поради заболяване

Ахмед Доган отново не се яви на делото срещу Октай Енимехмедов. Той не е намерен на адреса. Съдът докладва и че вчера е представен болничен лист за това, че Доган не може да се яви поради заболяване. 

 

Има още една дата по делото срещу нападателя на бившия председател на ДПС. Тя е 21 октомври. Сред призованите тогава е и Георги Райков, полковникът от НСО. 

 

На последното заседание по делото съдът реши 21 от свидетелите да не бъдат разпитвани отново, а да приеме показанията им, дадени пред разследващите. Двама от свидетелите не са се съгласили на това, защото въпреки съгласието на защитата, те са били разпитани от инспектор, който не е разследващ орган. Двамата са роднини на Октай. Страните дадоха съгласието си за това двамата свидетели да бъдат заличени.

 

Според обвинителния акт Октай Енимехмедов е имал план и е направил опит за убийство с газовия пистолет, но по независещи от него обстоятелства, това не се е случило. 

 

Самият Октай заяви пред съда, че без план не може. В този план не е влизало това Ахмед Доган да бъде убит. Първият разпитан свидетел бе брат му – Метин Енимехмедов, който разказа пред съда, че преди време брат му се е доверил на ДПС, но е останал разочарован.