Лидерът на ДПС Лютви Местан дойде в сградата на Съдебната палата, за да даде показания като свидетел

Важният въпрос, който има пряко отношение към политиката, е въпросът за поръчителя, който стои зад Октай Енимехмедов, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред съдебната зала, след като бе разпитан като свидетел. 

 

Местан допълни, че се надява компетентните органи да не преустановят работата по разследването на политическия поръчител.

 

Лидерът на ДПС Лютви Местан дойде в сградата на Съдебната палата, за да даде показания като свидетел по делото срещи Октай Енимехмедов, информира БГНЕС.

 


Запитан за здравословното състояние на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, Местан отговори: „Не му позволява днес да бъде на делото”.


В съдебната зала пристигнаха още Рамадан Аталай и секретарят на ДПС Мустафа Карадайъ.


Припомняме, че Октай Енимехмедов е обвинен в опит за убийството на Доган, извършен по време на Конгреса на ДПС през януари тази година. Ако бъде признат за виновен, Енимехмедов може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.


По делото досега бяха разпитани трима свидетели – сред тях и бившият градския прокурор на София Николай Кокинов.


Преди началото на делото на 24 септември стана ясно, че от Доган е постъпило заявление, че не желае да се конституира като граждански ищец и частен обвинител и иска да бъде даден ход на делото.


В интервю за Нова телевизия пък Енимехмедов заяви, че ДПС манипулира българските турци.