Жителите на Фарсала са възмутени от ареста на двойката, заподозряна в отвличането

Малката Мария продължава да е централна тема за всички медии в Гърция.

 

Очаква се случаят да предизвика промени в гръцкото законодателство, за да бъде предотвратен трафикът на деца от други държави, сред които и България. На двойката, при която беше открито чуждо дете, официално бяха повдигнати обвинения в отвличане. Това провокира техните съседи от ромската махала да обявят, че винаги са обвинявани несправедливо.

 

Ромите са възмутени от ареста на двойката, у която беше открито момиченцето. Според жителите на квартала децата на семейството тъгуват по родителите си, а чуждото дете е било дадено на двойката от биологичната му майка.

 

Според неформалния лидер на ромската общност във Фарсала,членовете на ромската общност са обичайните заподозрени, когато стане дума за престъпление. „В нашите квартали не крадем деца. Аз имам седем деца и 25 внуци. Нямаме недостиг на деца и не крадем. Нито тук, нито в Атина или другаде”, каза той.

 

Някои от жителите на квартала обаче с готовност предлагаха версия, че семейството е купило русото момиченце.

 

Купуват се деца. Ако някой не може да има деца, така се прави. Жената е взела това дете, за да го отгледа. Майката, която го е продала може да е била бедна, може да е имала проблеми. Дала е детето на добро семейство”, казва една от живущите в квартала жени.

 

Двамата арестувани отричат, че са откраднали детето. Една от версиите им е, че то им е оставено за отглеждане от българи.

 

Повече гледайте във видеото.