Скандалният водещ Ник Щайн искал пари от земеделски производители за ново предаване

Земеделски производители от Русенско ни потърсиха, след като от тях било поискано да станат спонсори на предаване по „нова” телевизия. Парите са били поискани от скандалния бивш водещ на телевизионни и радио програми у нас Ник Щайн.

 

Нова телевизия декларира, че няма нищо общо с неговите творчески намерения. 

 

Земеделски производител от русенското село Брестовица се съгласи да ни разкаже схемата. Щайн поискал по 200-300 лева спонсорство за независимо предаване в Нова телевизия, разказва земеделецът Красимир Костадинов.

 

Наш екип се свърза с Ник Щайн и го попита дали предстои да прави предаване в Нова телевизия. „Да, точно така”, бе категоричният му отговор. Той обаче не можа да ни даде точна дата. След като интервюиращите се представиха, Щайн реши, че предаването все пак няма да е в Нова телевизия.

 

Аз съм германец, извинявайте, аз ви казвам - в една нова телевизия ще започна. Аз не съм разказал, че ще правя предаване в Нова телевизия. Аз съм казал, че ще опитвам да работя в Нова телевизия или в която и да е друга телевизия”, обясни бившият водещ.

 

По думи на Красимир Костадинов обаче няма как германец да иска по подобен начин пари от хората. Той казва, че вече има човек, който е дал пари на Щайн. Красимир е категоричен, че хората не бива да се поддават на провокации и да спонсорират подобни начинания.

 

Репортер: Олга Василева