Не е имало и искане за изтърпяване на наказание на осъдено лице у нас, каза още тя

Министерството на правосъдието не е имало информация от Външното министерство (МВнР) за това, че на Гълъбин Боевски е издаден документ за самоличност, с който той се е прибрал от Бразилия. Това съобщи вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

 

Тя обясни, че не е било лошо да имат такава информация. "Учудващото е, че Външното министерство не е имало информация от посолството ни в Бразилия, както става ясно от говорителя на МВнР", отбеляза Златанова.

 

“По официален път не сме имали искане за изтърпяване на наказание на осъдено лице в България”, заяви още Златанова, цитирана от БГНЕС.

 

„Не мога да кажа има ли нещо нередно, явно външното ни министерство е разполагало с повече информация”, каза главният прокурор Сотир Цацаров в „Здравей, България”. Завръщането му се дължи на едностранен акт от Бразилия, който е резултат на тяхно решение, уточни Цацаров.

 

Гълъбин Боевски се прибра изненадващо в България с полет от Париж вчера. В края на октомври 2011 олимпийският шампион по вдигане на щанги беше задържан с 9 килограма кокаин на летището в бразилския град Сао Пауло. Наркотикът беше укрит в специално приготвени тайници в три куфара. Боевски беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор.