Причината за нападението е отказ на пострадалото момче да върне 170 лева

Пловдивският съд остави в ареста 16-годишното момче, което  прободе 12 пъти с кухненски нож своя съученик. Мотивът за престъплението вече е ясен - 170 лева, които нападателят отказал да даде на пострадалото момче, след като продал таблета му.

 

16-годишният Иван Генчев бе докаран в съда през страничен вход и при засилено полицейско присъствие. Тъй като е непълнолетен, делото се гледаше при закрити врата и единствено в присъствието на родителите му, които се разплакаха в залата. На излизане Иван каза само, че съжалява за кървавата свада.

 

Алкохолната проба и на двете момчета е отрицателна. Дали обаче са употребили наркотици все още не е ясно, защото експертизата не е готова.

 

Според разследващите, 16-годишният Искрен Ангелов казал на Иван Генчев да продаде таблета му за 170 лева. Иван го продал, но не върнал парите на Искрен. Именно това породило скандала между двамата

 

Състоянието на 16-годишния Искрен Ангелов се подобрява. Той вече може да диша самостоятелно и да  се храни. Задържаният Иван Генчев може да обжалва днешното решение на съда в тридневен срок.

 

Репортер: Благой Бекриев