Пострадалият не иска да заведе граждански иск за обезщетение, защото не вярва в справедливия изход

След като младеж наръга жестоко приятеля си в Пловдив, ни потърси мъж от Бургас, който преди три години също е бил наръган с нож. Нападателят му днес е с пробация и 300 часа общественополезен труд. 

 

На 6 февруари 2010 година Румен влиза в квартално заведение с приятел, за да пийнат по едно. През деня са отбелязали 40 дни от смъртта на близък. На съседната маса също с компания седял Васил – човекът, който малко по-късно напада Румен. След време между двете маси започват словесни престрелки. Мъжете излезли навън да се „разберат”.

 

Година след инцидента Румен няма информация как е наказан нападателят му. Знае само, че делото е заведено за нанасяне на средна телесна повреда. През март 2011-а пострадалият търси наблюдаващия прокурор.

 

Наказанието за нападателя е 1 година и 8 месеца пробация и 300 часа общественополезен труд. Румен смята, че обвинението е трябвало да настоява, че е извършена не средна телесна повреда, а „опит за убийство”.

 

Пострадалият недоволства и от това, че не е получил призовка, за да присъства на делото.

 

35-годишният таксиметров водач не иска да заведе граждански иск за обезщетение, защото не вярва в справедливия изход от ново дело. Смята, че законът трябва да бъде променен така, че съдът да чува и версията на пострадалите

 

Репортер: Цеца Алексова