Старши-треньорът на младежите викна Георги и Илия Миланови, връща се и Георги Терзиев

Старши треньорът на младежкия национален отбор Михаил Мадански ще разчита на група от 23-ма футболисти за европейските квалификации срещу Словения на 15 ноември и Дания четири дни по-късно. Мачовете ще се проведат в Стара Загора от 18:00 часа.

 

Антон Недялков от „Литекс” отпадна от селекцията заради контузия, а предстои да бъде проведена среща с президента на „Славия” Венцислав Стефанов за участието на защитника Стефан Велев в различните гарнитури на националния отбор, предава Gong.bg. По всяка вероятност 16-годишният талант ще получи повиквателна за срещите със Словения и Дания.

 

23-годишният вратар на „Витоша” Бистрица Анатолий Господинов също получи повиквателна и може да направи дебют за „трикольорите”. На разположение са и Илия Миланов, Георги Миланов и Симеон Славчев, които бяха извикани в мъжкия състав на България за квалификациите за Световното първенство. След контузия се завръща капитанът Георги Терзиев, а повиквателна след дълго отсъствие е заслужил и Румен Руменов от „Литекс”.

 

В състава присъстват и футболистите на ЦСКА Ивайло Чочев и Антон Карачанаков, но все още не е ясно дали те ще бъдат пуснати от ръководството на „армейците”. На 17 ноември ще бъде изигран първият мач за Купата на България между ЦСКА и „Левски”, а от „червените“ заявиха, че няма да пуснат своите играчи в знак на бойкот. Глобата за неявяване на играч е 10 хиляди лева на мач, така че при това положение може да се наложи ЦСКА да плати глоба от 40 хиляди.