Според свидетели групата разполага с огромен арсенал

Специализираният съд остави в ареста групата на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския. Съдът прецени, че нейните членове могат да извършат друго престъпление от високата обществена опасност, информира БГНЕС. Според свидетели групата разполага с огромен арсенал от оръжие.

 

В четвъртък Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група за убийства и отвличания за откуп. В нея са участвали още трима души, двама от които през годините са били убити, а един е безследно изчезнал. Ю

 

Петимата обвинени са задържани на 6 ноември 2013 г. при специализирана операция на ГД "Национална полиция" и СОБТ под ръководството на Апелативна специализирана прокуратура и Специализирана прокуратура.

 

Обвинения са повдигнати на Йосиф Йосифов, ръководител на групата, Ивайло Симеонов – Богьовеца, Вергил Кирилов Славов и Александър Благоев Йорданов, участници в групата, и още един член на групата – Мариян Атанасов, който има българско и сръбско гражданство.

 

Групата е действала от началото на 2003 г. до задържането на част от участниците по друго дело на 1 юни 2010 г. Двама от членовете на престъпната структура са обвинени за организиране и участие в опит за убийство на знакова фигура, разследва се и тяхната съпричастност към редица други убийства, опити за убийства и отвличания с цел получаване на откуп.