Кметът на Перник категорично заяви, че няма намерение да напуска БСП

„Това, което виждам в последните дни, е неправилен прочит и разбиране на нашето послание към обществото и към всички политически партии. В момента има прекалено много важни теми за България – демографската криза, икономиката, здравеопазването и образованието. Трябва да търсим национален консенсус за тях. Политически проект за 4-годишен мандат не може да отговори на потребностите и нуждите на обществото”, заяви в студиото на „Здравей, България” кметът на Перник Росица Янакиева, която е едно от лицата зад съживяването на проекта АБВ.

 

„БСП е лявата партия в България. Ръководството на партията отказва да води дебат, но това не значи, че трябва да я напусна. Крайно време е обаче да чуят наистина за какво става дума. Аз не съм свързан човек с БСП, а съм член на партията. Нямам намерение да я напускам. В АБВ участват много хора, които няма да си тръгват”, категорична бе тя.

 

„Лидерът на ГЕРБ използва всяка ситуация да извади максимална полза за себе си. Категорично заявявам, че не бих участвала в проект, зад който стои Борисов. На въпроса „кой” нямам отговор, но ако имах – щях да кажа. Най-важната цел на всички политически формации в България в момента е да се пази парламентът”, допълни Янакиева.

 

Цялото интервю може да гледате във видеото.