До обед преваляванията ще спрат и облаците ще започнат да се разкъсват

Сутринта над цялата страна е облачно, със слаб до умерен западен вятър и на много места превалява, по-интензивно по Черноморието и в югоизточните райони. В планините над 1800-2000 м валежите са от сняг.

 

До обед преваляванията ще спрат и облаците ще започнат да се разкъсват и следобед почти навсякъде ще е слънчево, без крайните югоизточни райони. Вятърът ще отслабне, най-късно в Североизточна България. 

 

Температурите сутринта са между 1 и 9 - 10 градуса, по-високи по морето, а по-ниски - на северозапад. През деня се очакват максимални от 8 до 12 градуса.

 

В планините преди обед ще е ветровито, облачно и мъгливо и на места в Родопите, Странджа и Източна Стара планина ще превалява. Следобед облаците ще се разкъсат, а вятърът ще отслабне. 

 

Утре сутринта в низините видимостта ще е намалена, а през деня ще е слънчево.

 

В събота ще има доста облаци, но и слънчеви часове. На места в Горнотракийската низина ще бъде мъгливо. Неделя ще започне със слънчево време, но следобед от запад ще се заоблачи.

 

В понеделник времето ще е променливо и ветровито, преди обед със слаби валежи от дъжд, а следобед със слънце. Във вторник вятърът ще отслабне. Ще бъде предимно слънчево, с високи температури.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg.

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg.