За това ни сигнализираха в „Моята новина”

В Смолян нови правила за издаване и ползване на абонаментни карти за градския транспорт предизвикаха недоволството на пътниците. За това ни сигнализираха в „Моята новина”. 

 

От началото на годината картите са поименни, като издването им става чрез заявление, в което трябва да се впишат личнни данни. В автобусите пък на най-големия превозвач,  картите важат само с лична карта, която кондукторът изисква за справка. 

 

Новите правила са разлепени във всички автобуси на най-големия превозвач в Смолян. От фирмата обясняват, че ги въвели, тъй като постоянно установявали, че една карта се ползва от различни пътници и търпели огромни загуби. Смолянчани обаче не са съгласни кондукторите да им изискват личните карти.

 

Въпросите на недоволните пътници задаваме на управителя на  фирмата. Той  обяснява, че  били регистрирани в Комисията за защита на личните данни.

 

„Ние сме си направили труда да поискаме становище както на нашите юристи, така и на Комисията за защита на личните данни и техният отговор, е че можем да правим такава сверка”, обясни Николай Бояджиев.

 

Репортер: Анелия Веселинова