Това потвърди главният прокурор Сотир Цацаров

Два обвинителни акта срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов ще бъдат внесени в съда още през следващата седмица”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БГНЕС.

 

Запитан за внесения в прокуратурата сигнал за това как предишните управляващи са използвали "Авиоотряд 28" и военните въздухоплавателни летателни средства, Цацаров заяви: "Основното разследване, върху което трябва да се концентрираме там, са военните въздухоплавателни средства, там нещата не стоят добре. От 49 полета 22 са били празни и това е посочено от експертизата". Главният прокурор обясни, че развитие по това разследване ще има тогава, когато е готова съдебно-счетоводната експертиза за стойността на международните полети.

 

Главният прокурор коментира и доклада на Европейската комисия. "Докладът е реалистичен, той отразява положението в страната такова каквото е. По отношение на прокуратурата аз го оценявам като реалистичен и като по-скоро позитивен. Съществува препоръка за стриктно изпълнение на сроковете по плана за действие на прокуратурата, както и за вграждането му в цялостната стратегия за реформа на нашата съдебна система, което означава, че планът за действие е одобрен", заяви Цацаров. "В доклада има и достатъчни критики и ние си ги знаем", призна главният прокурор.

 

"През последната една година работихме на максимална степен и свършихме това, което бяхме в състояние да свършим, не очаквайте за една година чудеса. Мисля, че усилията ни да променим начина на работа на самата машина, да създадем специализирани екипи и да тръгнем в някаква посока бяха оценени", каза още Цацаров.