Ученици в местното училище обвиниха учител в неприлично поведение

Сексскандал във варненското село Царевци. Ученици в местното училище твърдят, че техен дългогодишен учител се е държал неприлично с тях. Има подадена обаче само една жалба.

 

Дъщерите на Магдалена са в 6-ти клас и са отличнички. Преди дни споделили с майка си, че техен учител се държи неприлично с тях и с други момичета и това продължавало от години.

 

Говорил е непристойни неща, които не е нормално да се говорят в училищна среда. Говорил е за свои минали преживявания. Имало е физически контакт, специално моите деца се оплакаха. И не само! Останалите деца също се оплакаха, че има физически контакт”, разказа Магдалена Станчева. „Все още съм в шок. Как може такова нещо да се е случвало в продължение на години, всички да знаят и никой да не реагира“.

 

Свилен Кирчев е преподавател по английски, физика и математика. Живее на семейни начала с директорката на училището Ирина Рангелова, но и двамата отказаха да застанат пред нашата камера.

 

В момента не съм добре емоционално, цялата ми лява страна е изтръпнала. Искам само едно да ви кажа, че това не е истина. Те бяха любимките на господина, защото са най-добрите в класа”, заяви директорката Ирина Рангелова.

 

Много хора в селото обаче не вярват, че дългогодишния учител е способен на такова нещо.

 

В момента тече проверка от Регионалния инспекторат по образование, а психолози от „Закрила на детето“ разговарят с учениците.

 

Повече за случая ще научите от видеото.

 

Репортер: Нивелина Няголова