Д-р Виолета Начкова предварително взимала пари от пациентите си, след което не ги лекувала

Прокуратурата в Смолян повдигна две обвинения за измама на стоматолог след сигнал на Нова телевизия. Пациенти от община Баните разказват, че д-р Виолета Начкова предварително им взимала пари, а след това не ги лекувала. По-късно закрила и практиката си в село Давидково. Здравето на някои от пациентите се влошило драстично.

 

В продължение на повече от три години Ви показвахме различни лица на потърпевши от различни села в община Баните. Масово от тях хора с увреждания или социално слаби. Разказите им за д-р Виолета Начкова обаче звучаха по един и същ начин.

 

В продължение на 2 години постоянно страдах. Постоянно ме боли, дразни ме. Тя започна лечение и после го спря. И с брат ми стана същото. Взе парите – 250 евро, и си замина”, казва една от потърпевшите от с. Загражден.

 

Повече от 6 години зъболекарката въпреки обещанията си нито върнала парите на хората нито доизлекувала зъбите им. Затова миналата година Новините на Нова сигнализираха писмено прокуратурата за случая. Резултатът от досъдебното производство:

 

По сигнала на Нова ТВ, срещу д-р Виолета Начкова е проведено разследване, в хода на което са събрани доказателства въз основа, на които Начкова е привлечена в качеството на обвиняема. За това, че като зъболекар е измамила свои пациенти. Повдигнато е обвинения за 6 броя пациенти”, каза говорителят на Окръжна прокуратура в Смолян Иван Спиров.

 

Второто обвинение към нея е за измама на Здравната каса, откъдето също е получила пари без да извърши заявените услуги.

 

Дали и как зъболекарката е започнала да връща парите на потърпевшите, какво наказание я очаква, ако случаят влезе в съда и вината ѝ се докаже? – очаквайте подробности в следващите емисии на Новините на Нова

 

Репортер: Анелия Веселинова